Viime aikoina on tullut vähän liian useasti hyödynnettyä Maxi -grilliä ja niiden juustotankoja, joten päätin kokeilla itsekin juustotankojen/mozzarellatikkujen valmistusta.
Ohje löytyi TÄÄLTÄ .
Ainesosat:
Mozzarella-juustoa
KananmunaKorppujauhoja
1tl suolaa
öljyä
Ensin leikkasin mozzarellapötkylän "kauniiksi" viipaileiksi:
Oliskohan omenaporalla saanu hienompia tuloksia? Pitää koettaa seuraavalla kerralla :D
Sitten sekoitin suolan ja korppujauhot astiassa ja laitoin kananmunan toiseen astiaan.
Pyörittelin viipaleita ensin kananmunassa
... ja sen jälkeen korppujauho-suolaseoksessa. Tässä vaiheessa huomasin, että yksi kananmuna ei todellakaan riittänyt, niitä meni yhteensä viisi...
Tämä piti toistaa vielä kerran ja leivitetyt mozzarellatikut näyttivät tältä:
Ohjeen mukaan mozzarellatikut kannattaa pakastaa ennen friteerausta, jotta juusto ei valuisi ulos, ja niinpä pistin tekeleet pakkaseen odottamaan.
Muutaman tunnin kuluttua alkoi friteeraus.
Ensin pistin runsaasti öljyä wok-pannuun...
... ja sitten vain tikut tirisemään!
Mmm ihanan rasvaista! |
Friteerasin tikkuja parin minuutin ajan, kunnes ne saivat väriä pintaan. Valutin tikuista ylimääräistä öljyä pois samalla kun nostin ne pannusta.
Ja sitten valmiit tikut lautaselle.
Ostin mozzarellatikuille lisukkeeksi vielä sweet chili -dippiä.
... JA SITTEN SYÖMÄÄN
Ei nämä todellakaan Maxin juustotankoja korvaa, mutta kyllä näitä syö, jos Oulussa sitten vieroitusoireita ilmenee. Olisi varmaan pitänyt sulattaa näitä vähän aikaan pakastamisen jälkeen, koska nyt juusto oli hieman sitkeää. Hintaa näiden valmistukselle tuli noin 5€, eli ei itse valmistamisella nyt kauheasti säästä, kun Maxilla yksi juustotanko maksaa 0,40€. Haen siis juustotankoni jatkossakin kivalta vietnamilaismieheltä :)
EIIII mitä hittoa, huippua!!! :D
VastaaPoistahahah :D
VastaaPoista